Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 17.01.2020 (петок),поради  промена  на ППХ од ф -300 мм., на  бул.АСНОМ бб  во населбата Аеродром, прекин на водоснабдување  од 09:30 часот до  завршување на интервенцијата ќе имаат корисниците од бул. АСНОМ ниска зона  од бр. 46 до бр. 50. (опш.Аеродром)

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 14.01.2020 година, поради реконструкција на ПП хидрант Ф – 80 мм на бул.АСНОМ, од 09:00 часот до завршување на работите, намален притисок ќе имаат корисниците на високата зона од нас.Аеродром, поточно високата зона од бул.АСНОМ (опш.Аеродром).

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 13.01.2020 годин поради менување на затворач од водоводна мрежа со пречник од ф-300мм и  поради приклучување на водоводна мрежа со пречник од ф-200мм на Бул. АСНОМ раскрсница со Бул.Србија, од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од високата зона, односно повисоките катови од зградите во населбата Ново Лисиче.  (опш. Аеродром)

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 03.01.2020 година, заради остранување дефект на водоводна цевка со пречник 80 мм на ул,Мирче Мацан бр.17, без водоснабдување ќе бидат корисниците од улиците Мирче Мацан и Ново Маало, од 08:00 часот до отстранувањето на дефектот (опш.Центар).

Од ЈКП Тетово известуваат дека на ден 02.01.2020 година настанат е дефект на главната водоводна линија профил од Ф-250мм. Без вода ќе останат граѓаните од село горна и село долна Бањица село Здуње, село Дебреше дел од нас. Тоскалари и околните места. Екипата на ЈП Комуналец ќе започне со отклонување на дефектот на ден. 03.01.2020 година. од 09:00 часот. па се до отстранувањето  на дефектот.(опш.Гостивар)