Од ЈП „Водовод и Канализација“ – Скопје известуваат дека на ден 28.07.2017 година поради уличен водоводен дефект на ул.Адолф Циборовски раскрсница со ул.Борка Талески во нас.Центар прекинато водоснабдување ќе имаат дел од корисниците од ул.Рајко Жинзифов и дел од ул.Адолф Циборовски од 08:00 часот до завршување на интервенцијата (опш.Центар); Поради водоводен приклучок на ул.Иван Милутиновиќ бр.22 нас.Центар прекинато водоснабдување ќе имаат дел од корисниците од улиците Иван Милутиновиќ и Христо Татарчев од 10:00 часот до завршување на интервенцијата (опш.Центар).

Во општина Кратово, заради недостаток на вода за пиење, во највисоката зона од градот има намален притисок во времетраење од по неколку часови попладне.

Од ЈП „Водовод“ – Дебар известуваат дека во некои делови од градот Дебар има рестрикции на вода од 3 до 5 часа.

Од ЈП „Водовод и Канализација“ известуваат дека на ден 25.07.2017 година, поради промена на затварач на ул.Никола Вапцаров бр.2, од 08:00 часот до завршување на работите, без вода ќе останат корисниците од ул.Никола Вапцаров како и објектот на Министерството за Правда (опш.Центар).

Поради изведување на водоводен приклучок на ул.Орце Николов бр.137 во населба Центар без водоснабдување ќе останат корисниците од улиците: Орце Николов, Костурски Херои, Ѓорѓија Пулески и Министерство за Одбрана од 08:00 часот до завршување на изведбата на приклучокот (опш.Центар).