Од ЈП „Водовод и Канализација“ Скопје, известуваат дека поради технички причини, најавата што беше планирана за ден 16.09.2017 (сабота), заради реконструкција на водоводна мрежа на кружниот тек на ул. „Христо Татарчев“ со Бул. „Србија“ е одложена за ден 17.09.2017 со почеток од 00:00 часот до завршување со работа. Во периодот додека се работи без вода ќе бидат корисниците од висока зона на н.Ново Лисиче и н.Аеродром. 

Од ЈП „Водовод и канализација“ известуваат дека поради реконструкција на водоводна мрежа на кружниот тек на ул.Христо Татарчев со бул.Србија, од 08:00 часот до завршување на работите, без вода ќе останат корисниците од високата зона на населбите Лисиче и Аеродром (опш.Аеродром Скопје).

Од ЈП „Водовод и Канализација“ известуваат дека заради реконструкција на водоводна мрежа на ул.Христо Татарчев, на кружниот тек со бул.Србија во нас.Кисела Вода, Од 04:00 ч. до завршување на интервенцијата без водоснабдување ќе останат корисниците од високата зона во населбите Аеродром и Лисиче, сервисната зона Југ, улиците Првомајска и Христо Татарчев, бул.Борис Трајковски, нас.Припор и селата Сопиште, Ракотинци и Добри Дол (опш.Аеродром и Кисела Вода - Скопје).

Од ЈП Водовод и канализација известуваат дека поради отстранување дефект на затварач на водоводна мрежа на ул.Христо Татарчев бб (опш.Кисела Вода Скопје), од 08:00 часот до завршување на интервенцијата, без вода ќе бидат корисниците од ул.Христо Татарчев и тоа од крак бр.1 до крак бр.11 и бул.Борис Трајковски од крак бр.4 до крак бр.12.

Поради отстранување дефект на затварач од водоводна мрежа на ул.Климент Охридски (опш.Центар Скопје), од 08:30 часот до завршување на интервенцијата прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од бр.66 од истата улица.