Од ЈП „Водовод и Канализација“ - Скопје за денес ги најавуваат следните интервенции:

  • Поради  дефект на водоводен приклучок на ул.Прашка бб, од 09:00 часот со санирање на дефектот, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од истата улица (опш.Карпош).
  • Поради поправка на водоводна мрежа на ул.Коста Новаковиќ, крстосница со ул.Методија Шаторов Шарло, од 09:00 часот до завршување на работите без вода ќе бидат корисниците од ул.Коста Новаковиќ бр.7 и бр.9 и Поликлиниката „Јане Сандански“ (опш.Аеродром).

Од ЈП „Водовод и Канализација“ - Скопје известуваат дека, поради водоводен приклучок на ул.Виктор Иго бр.10 во нас.Кисела Вода, од 10:00 часот до завршување на работите, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците Виктор Иго, Драга Стојановска и Невена Горгиева Дуња (опш.Кисела Вода).

Од ЈП „Водовод и Канализација“ Скопје известуваат дека на ден 15.05.2018 година поради изведување приклучок на водоводна мрежа на ул.Никола Тримпаре, од 10:00 часот до завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на ул.Никола Тримпаре и објектите на потегот помеѓу улиците Аминта Трети и Рајко Жинзифов (опш.Центар). Исто така поради поврзување  на водоводна  мрежа во с.Стајковци, од 09:00 часот до завршување на работите, без вода ќе останат корисниците на дел од истото село (опш.Гази Баба).

Од ЈП „Водовод и Канализација“ известуваат дека на ден 14.05.2018 година, заради поврзување на стара со нова водоводна мрежа на улиците Антон Велков и Никола Карев во с.Стајковци, без водоснабдување од 09:00 часот до завршување на интервенцијата ќе останат корисниците од дел од истото село (опш.Гази Баба).