Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 01.08.2019 година, заради дефект на водоводна цевка со пречник 100 мм на ул.Јани Лукровски бр.8 и бр.10, без водоснабдување од 09:00 часот до завршување на интервенцијата ќе останат корисниците од високата зона во нас.Автокоманда (опш.Гази Баба). Истиот ден заради дефект на водоводна мрежа со пречник 3 цола на ул. Франклин Рузвелт бр.32, без водоснабдување од 09:00 часот до завршување на интервенцијата ќе останат корисниците на потегот од Бул. Илинден до ул.Орце Николов. (Опш.Центар).

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 31.07.2019 година, поради изведување на водоводен приклучок Ф – 100 мм на ул.Јордан Мијалков бб, од 09:00 часот, до завршување на работите, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на потегот од ул.Водњанска до ул.Герман и амбулантата „Медика С“ (опш.Центар).

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 30.07.2019 година, поради давање на водоводен приклучок Ф – 80 мм на ул.Дане Крапчев бр.11, од 11:00 часот до завршување на работата без вода ќе останат корисниците од улиците Дане Крапчев, Радњанска и Славка Недиќ, како и дел од корисниците од ул.Дебарца (опш.Центар).

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 24.07.2019 година, поради отстранување дефект на затворач на водоводна мрежа со пречник од Ф - 80мм на ул.Кирил и Методиј бр.10, од 09:00 часот до завршување на интервенцијата прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од дел од улиците Кирил и Методиј и Даме Груев (опш.Центар).

Од РЦУК – Штип известуваат дека поради реализирање на завршната фаза во автоматизација на приклучна шахта во Леговец, од 12,00 часот на 22.07.2019 година, па во наредните три дена без вода ќе останат корисниците на град Пробиштип. Од 21,00 часот на 21.07.2019 година па во наредните три дена без вода ќе останат корисниците кои добиват вода од транзитен цевковод Стрмош, Неокази, Петршино, Плешенци и Долни Стубол.