Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 23.01.2020 година, заради промена на 6 затворачи на водоводна мрежа со пречник 150 мм на Бул.АСНОМ бр.74 и бр.78 (до ресторан „Роби“ во нас.Аеродром), без водоснабдување од 09:00 часот до завршување на интервенцијата ќе останат корисниците од високата и ниската зона од парните броеви од бр.42 до бр.118 од истиот булевар (опш.Аеродром).

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 22.01.2020 година,  поради санирање на дефект на огрлица од Ф-80мм, на ул. Белградска бр. 121 – Битпазар, прекинато водоснабдување од 08:30 часот до завршување со активностите ќе имаат корисниците од ул. Белградска, Ковачка и дел од ул. Елебија Челебија.(опш. Центар, опш.Чаир); Исто така, поради санирање на дефект на ППХ од Ф-80 мм. на ул. Алжирска  бр. 8, денес прекинато водоснабдување од 09:00 часот до завршување со активностите ќе имаат корисниците  од ул. Алжирска. (опш. Карпош).

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 21.01.2020 година ( вторник ) поради поврзување на нова водоводна мрежа од ф - 150 мм на ул. Никола Тесла бб, во периодот од 09.00 часот па се до завршување на работата, без вода ќе останат корисниците од ул. Никола Тесла. (опш. Карпош )

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 19.01.2020 година, заради дефект на водоводна цевка со пречник 700 мм на Бул. Александар Македонски (пред влезот на АСУЦ Боро Петрушевски), доколку има потреба да се затвори водоснабдувањето без вода ќе останат корисниците од дел од истиот булевар, Пивара – Скопје, и населбите Ченто, Маџари и Трубарево (опш.Гази Баба).