Од ЈП Плавија од Радовиш известуваат дека поради дефект на главна линија кај бараките на ул. 22ри Октомври, дел од Втората урбана заедница има прекин на водоснабдувањето се до санација на дефектот.

Од ЈКП Водовод и канализација – Штип известуваат дека поради интервенирање на дефекти на водоводната мрежа во период од 09:00 до 12:00 часот без вода ќе останат корисниците од опш. Берово и Пехчево се до санација на дефектот.