Од ЈПКД Комуналец од Гевгелија известуваат дека заради дефект на главен цевковод во дистрибутивната мрежа кај Ирена - Трејд, без вода од 11:45 часот се корисниците од бензинска пумпа Шимов, на влез во Гевгелија, до граничниот премин Богородица, како и селата Богородица, Стојаково и Селемлија.