Поради дефект на ул. Мито Хаџи Василев Јасмин (позади ЈАТ) во населба Центар, во периодот од 09.00 часот па се до отстранување на дефектот, без вода ќе останат дел од корисниците од ул. Мито Хаџи Василев Јасмин како и дел од корисниците од бул. Партизански Одреди.

Од ЈП Водовод и канализација Битола известуваат дека заради санација на дефекти денес во период од 08.00 до 14.00 часот ќе има прекин во водоснабдувањето на улиците: Борка Јорданоски, Митко Цветаноски, Дебарца и реон Кошарка (Бунари).