Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 13.09.2019 година ќе ги има следните прекини во водоснабдувањето:

  • Поради изведување на водоводен приклучок Ф – 80 мм на ул.8ма Ударна бригада бр.35, од 09:00 часот до завршување на работите, без вода ќе бидат корисниците на дел од истата улица (опш.Центар);
  • Поради изведување на водоводен приклучок од  Ф – 80 мм на ул.8-ма Ударна Бригада бр.35, прекинато водоснабдување  ќе  имаат корисниците на дел од истата улица од 09:00 часот  до завршување со техничкиот зафат (опш.Центар);
  • Поради замена на затварач и ПП Хидрант Ф – 80 мм на ул.Џон Кенеди бр.12 во нас.Чаир, од 09:00 часот до завршување на работите, прекинато водоснабдување ќе имаат дел од корисниците од ул.Перо Тошев и дел од ул.363 (опш.Чаир).

На ден 16.09.2019 година, поради реконструкција на потисниот дел во Хидрофор Кондово, од 09:00 до 19:00 часот, без вода ќе останат корисниците од с.Кондово (опш.Сарај);