Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 17.09.2019 година, поради изведување на водоводен приклучок Ф – 150 мм на ул.Светозар Марковиќ бб, од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците Светозар Марковиќ, Истарска и Битолска (опш.Центар).