Печати

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 19.09.2019 г. (четврток), поради уличен дефект ф-80 мм., на ул. Славка Недиќ 1, со прекинато водоснабдување од 09:00 часот до завршивање на активностите ќе имаат корисниците на дел од ул. Дане Крапчев. (опш.Карпош).

 

Од ЈКП Водовод и канализација Прилеп известуваат дека дека ЈП Студенчица - Кичево  заврши со чистењето на изворот Студенчица во самата каптажа. Чистењето заврши без појава на заматеност на водата за пиење и корисниците, граѓаните на Општина Прилеп, можат да ја консумираат без посебен третман.

 

Од ЈПКД Огражден Босилово известуваат дека населените места: Босилово, Турново, Секирник, Радово, Бориево, Еднокуќево и Робово кои се приклучени на водоводната мрежа од брана Иловица поради дефект на главниот цевовод ќе имаат прекин на водоснабдувањето од 18.09.2019 година. Прекинот ке треае се до отстранувањето на дефектот.

Посети: 37