Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 26.09.2019 година, поради реконструкција на водоводна мрежа Ф – 80 мм на ул.Светозар Марковиќ бб, од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, без водоснабдување ќе останат корисниците од улиците Светозар Марковиќ, Цицо Поповиќ и Истарска, Веро Џамбо како и околните објекти (опш.Центар).