Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 22.10.2019 година, поради изведување на водоводен приклучок Ф – 2 цола, на ул.Вардарска бб, од 08:00 часот, до завршување на работите, прекин во водоснабдувањето ќе имаат корисниците од дел од населбата Маџар Маало, т.е. потегот од ул.Вардарска до ул.Охридска (опш.Центар).