Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 03.01.2020 година, заради остранување дефект на водоводна цевка со пречник 80 мм на ул,Мирче Мацан бр.17, без водоснабдување ќе бидат корисниците од улиците Мирче Мацан и Ново Маало, од 08:00 часот до отстранувањето на дефектот (опш.Центар).

Од ЈКП Тетово известуваат дека на ден 02.01.2020 година настанат е дефект на главната водоводна линија профил од Ф-250мм. Без вода ќе останат граѓаните од село горна и село долна Бањица село Здуње, село Дебреше дел од нас. Тоскалари и околните места. Екипата на ЈП Комуналец ќе започне со отклонување на дефектот на ден. 03.01.2020 година. од 09:00 часот. па се до отстранувањето  на дефектот.(опш.Гостивар)