Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 13.01.2020 годин поради менување на затворач од водоводна мрежа со пречник од ф-300мм и  поради приклучување на водоводна мрежа со пречник од ф-200мм на Бул. АСНОМ раскрсница со Бул.Србија, од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од високата зона, односно повисоките катови од зградите во населбата Ново Лисиче.  (опш. Аеродром)