Од ЈП „Водовод и канализација“ Скопје известуваат дека на ден 07.04.2020 год. (вторник) заради давање на водоводен приклучок на водоводна мрежа со пречник 200 мм на бул.Србија, без водоснабдување од 09:00 часот до завршување на интервенцијата ќе останат корисниците од дел од истиот булевар и бензинската станица на Окта (опш.Аеродром). Исто така, на ден 07.04.2020 год. (вторник) заради  давање на водоводен приклучок на водоводна мрежа со пречник 400 мм на бул.Никола Карев, без водоснабдување од  09:00 часот до завршување на интервенцијата ќе останат корисниците од ул.Топаанска и ул.Војдан Чернодрински. (опш.Чаир)