Од УХМР известуваат дека времето денес ќе биде претежно сончево со повремено засилен северен ветер.

И во следните денови времето ќе биде претежно сончево со посвежи утра. Дневните температури ќе бидат високи за овој период од годината, особено во почетокот на наредната седмица.