Од УХМР известуваат дека следува период на стабилно претежно сончево и се потопло време. До четврток наутро утринските температури ќе бидат понекаде неколку степени под нулата, а потоа малку ќе се покачат. Од четврток дневните температури во повеќе населени места ќе се над дваесетиот степен.