Состојба со корона вирусот за ден 28.03.2020 година:

- Број на потврдени случаи – 241;

- Број на нови случаи во последното деноноќие – 22;

- Денови од последно пријавување на потврден случај – 0;

- Број на излечени лица од COVID–19 - 3;

- Број на смртни случаи од COVID–19 - 4;

- Број на случаи на самоизолација - 7307;

- Лица со решенија за самоизолација- 618

- Број на лица под надзор - 390;

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk./wp-content/uploads/2020/03/Spisok-na-zemji11.03.2020.pdf ;

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

Состојба со корона вирусот за ден 27.03.2020 година:

- Број на потврдени случаи – 219;

- Број на нови случаи во последното деноноќие – 18;

- Денови од последно пријавување на потврден случај – 0;

- Број на излечени лица од COVID–19 - 3;

- Број на смртни случаи од COVID–19 - 3;

- Број на случаи на самоизолација - 7307;

- Лица со решенија за самоизолација- 618

- Број на лица под надзор - 390;

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk./wp-content/uploads/2020/03/Spisok-na-zemji11.03.2020.pdf ;

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

Од ГШ на Армијата известуваат дека по повод  официјализирањето на членството во НАТО  на нашата држава, денеска во 18:00 часот во касарната Илинден припадниците на Армијата ќе извршат почесна  артилериска стрелба со маневарска муниција 105 мм.

Состојба со корона вирусот за ден 26.03.2020 година:

- Број на потврдени случаи – 201;

- Број на нови случаи во последното деноноќие – 24;

- Денови од последно пријавување на потврден случај – 0;

- Број на излечени лица од COVID–19 - 3;

- Број на смртни случаи од COVID–19 - 3;

- Број на случаи на самоизолација - 7307;

- Лица со решенија за самоизолација- 618

- Број на лица под надзор - 390;

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk./wp-content/uploads/2020/03/Spisok-na-zemji11.03.2020.pdf ;

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;