Состојба со корона вирусот во земјата за ден 01.09.2020 година:

                - Број на на нови случаи во последното деноноќие – 115;

                - Број на излечени – 368;

                - Број на починати – 1;

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 01.09.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 14.455;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 11.525;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 604;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;       

Телеметриската сеизмолошка мрежа во земјата, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, на 01.09.2020 година во 13 часот и 31 минути, регистрира земјотрес со епицентар на  120km југоисточно од Скопје и потекнува од пехчевското епицентрално подрачје. Земјотресот имаше локална Рихтерова магнитуда ML3.4, а беше почувствуван од населението во Пехчево, Делчево и околината со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала.

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 31.08.2020 година:

                - Број на на нови случаи во последното деноноќие – 11;

                - Број на излечени – 95;

                - Број на починати – 3;

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 31.08.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 14.341;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 11.157;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 603;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 30.08.2020 година:

                - Број на на нови случаи во последното деноноќие – 39;

                - Број на излечени – 48;

                - Број на починати – 4;

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 30.08.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 14.330;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 11.062;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 600;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;