Состојба со корона вирусот во земјата за ден 29.08.2020 година:

                - Број на на нови случаи во последното деноноќие – 131;

                - Број на излечени – 81;

                - Број на починати – 6;

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 29.08.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 14.293;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 11.014;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 596;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

Од Град Скопје известуваат дека Терестичната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци, која ќе започне со реализација на ден 31.08.2020 година (понеделник) и ќе заврши најдоцна до 04.09.2020 (петок), ќе се врши во период од 09.00 до 03.00 часот, наредниот ден. Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, истата ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин.

Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 28.08.2020 година:

                - Број на на нови случаи во последното деноноќие – 159;

                - Број на излечени – 212;

                - Број на починати – 5;

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 28.08.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 14163;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 10.933;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 590;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 27.08.2020 година:

                - Број на на нови случаи во последното деноноќие – 89;

                - Број на излечени – 215;

                - Број на починати – 7;

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 27.08.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 14004;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 10.722;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 585;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;