Од ЦЈЗ Тетово известуваат дека според земените примероци од водата за пиење, бактерилошки неисправна е водата на мерните места: село Пршовец-Џамија, село Глоѓи – чешма кај игралиштето, село Подбреџе - фонтана на сред село, село Доброште - куќа во македонско маало, село Доброште –амбуланта, село Мала Речица - Џамија, село Голема Речица - горна Џамија, село Голема Речица - школо, село Раковец –школо, село Пирок – школо, село Пирок- Џамија, село Боговиње - фонтана пред амбуланта, село Синичане – школо, село Долно Палчиште – школо, село Новаке – школо, село Новаке - чешма кај Џамија и село Каменање - нова Џамија. Потребно е да се врши редовна дезинфекција на водата за да може да се употребува за пиење.    

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје,  утрово во 07 часот и 26 минути регистрираше земјотрес чии епицентар се наоѓа на 120 km југоисточно од Скопје и потекнува од епицентралното подрачје Струмица. Земјотресот имаше локална Рихтерова магнитуда ML=2.6, а беше почувствуван од населението во Струмица, Валандово и околината, со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала

Скопски регион

Како последица од невремето проследено со силен ветер кое го зафатил скопскиот регион вечертта на 26-ти февруари 2020 година, на какрактеристичниот број 195 во текот на вчерашниот од страна на граѓаните пристигнале следните дојави:

На ден 27.02.2020 година, во 07:20 часот паднато дрво во близина на Романска амбасада, на раскрсницата улиците Борка Талески и Рајко Жинзифов (опш.Центар); На ул.Дебарца бр.58-а, врз семејна куќа има навалено големо дрво (опш.Центар); На ул.Пролет (кај Феријален Дом спроти згр. бр.10, има паднато дрво (опш.Центар);  Наспроти Холидеј Ин (кај продавачите на стари книги), падната гранка на електрична инсталација (опш.Центар); На ул.Борис Сарафов кон ул.Арсеније Јовков, падната дрво врз електрична инсталација (опш.Ѓорче Петров); Паднато дрво во Парк на ул.Бриселска бр.7а во нас.Тафталиџе 2 кај руските згради (опш.Карпош); Паднато дрво на ул.Женевска (последна автобуска линија 24 во нас.Тафталиџе (опш.Карпош); Паднато дрво на Бул.Јане Сандански згр.88 во паркот (опш.Аеродром); Паднато дрво на ул.Франц Прешерн бр.70 врз куќа (опш.Карпош). За сите пријави  известени се ЈП „Паркови и Зеленило“ Скопје.

Од ЦЈЗ Прилеп известуваат известуваат за следните бактериолошки неисправни води:

- Водата за пиење од крајпатна чешма „Бензиска“ е со зголемена матнотија и бактерилошки неисравна и крајпатна чешма „Јаноска“ е со понизок ПХ фактор.

- Бактериолошки неисправни води за пиење: крајпатна чешма Плетвар, с.Плетвар, ОУ „Самоков“, ОУ „Долни Манастирец“ и с.Модриште.