Од ДЗС Битола известуваат дека на брегот на вештачкото езеро Прилеп било пронајдено рачна офанзивна бомба од Втора светска војна. Во текот на вчерашниот ден, во претпладневните часови, бомбата е подигната и е складирана во магацин на ДЗС Битола.

Од град Скопје – Сектор за комунални работи известуваат дека терестичната дезинсекција на подрачјето на Град Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе се реализира во деновите до 10.08.2017 година и тоа во период од 23:00 до 04:00 часот наредниот ден.

Од град Скопје – Сектор за комунални работи известуваат дека терестичната дезинсекција на подрачјето на Град Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе се реализира во деновите до 10.08.2017 година и тоа во период од 23:00 до 04:00 часот наредниот ден.

Од град  Скопје - Сектпр за комунални работи известуваат дека авионската дезинсекција на подрачјето на Град Скопје, против возрасни форми на  комарци, ќе се реализира во деновите 05/06.08.2017 година во раните утрински часови, како и терестичната дезинсекција на подрачјето на Град Скопје, против возрасни форми на  комарци, ќе се реализира во деновите од 06.08.2017 до 10.08.2017 година во период  од 23:00 до 04:00 часот наредниот ден.