Од Град Скопје известуваат дека авионската дезинсекција на подрачјето на Град Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе се одвива на 14.07 и 15.07.2017 година во раните утрински часови. Доколку временските услови не го дозволуваат тоа, авионската дезинсекцијата ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни. Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за  превземат потребните мерки за заштита на пчелите.