Во вечерните часови во земјава се очекуваат поинтензивни процеси во форма на невреме со обилен пороен дожд, грмежи и засилен ветер. За кратко време, претежно во западните и северните делови се очекува да наврне поголема количина воден талог (локално над 25 л/м2 дожд). Можна е и локална појава на град, особено во североисточните делови.

И во Скопската котлина попладне ќе биде нестабилно со пороен дожд и грмежи, а во вечерните часови процесите ќе се интензивираат.