Печати

 

Скопски регион

Во текот на вчерашниот ден во попладневните часови како последица на врнежи примени се дојави за задржување на поголема количина на вода на крстосницата на улиците Марк Твен и Ацо Шопов, како и за заезерување на водата на патот од пругата кон с.Волково (кај „Шкорпиот“ и месарата „Мега“). Од страна РЦУК Скопје веднаш се известени надлежните служби.

 

Битолски регион  

Околу 18:00 часот, подрачјето на општина Ресен било погодено од силни врнежи од дожд и град со кои во поголема мера биле погодени селата Горно Дупени, Евла и Болно и атарот на м.в.Ресенски Лозја. Врнежите траеле 15тина минути, а градот бил со големина на лешник, при што е предизвикана голема штета на овошните насади.

 

Велешки регион

Од невремето кое на ден 13.06.2018 година ги зафати подрачјата на општините Свети Николе и Лозово, нанесени се значителни штети на земјоделските култури. На подрачјето на општина Свети Николе се врши увид и процена на настанатите штети. На подрачјето на општина Лозово, покрај штетите на земјоделските насади, поплавени се куќи и оштетени се покриви на куќи. Во с.Сарамзалино паднати се електрични столбови и скинати се жици од системот за електро снабдување. Во атарот на с.Лозово дојде до излевање на отворениот канал од хидросистемот Брегалница, при што направени се дополнителни штети на земјоделските површини и објектите.

 

Штипски регион

По невремето кое го зафати ова подрачје, на ден 13.06.2018 година,  од 19:00 до 21:30 часот, ТППЕ Кочани интервенирале на отстранување на четири тополи во с.Уларци. Во Кочани, на ден 14.06.2018 година, интервенирале за црпење на поплавени простории од обилни врнежи и тоа: Од дуќани во Трговскиот центар; Од подрумски простории на поранешната фабрика за хартија и Од подрум на семејна куќа на ул.Иван Иванов..

 

Посети: 924