Терестичната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе се одвива во деновите од 03.07.2018 до 07.07.2018 (од вторник до сабота), во период од 23:00 до 04:00 часот наредниот ден. Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, истата ќе се изврши кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин.

Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат евентуалните потребни мерки за заштита на пчелите.