Од МО-ГШ на АРМ известуваат дека на ден 16 и 17.12.2019 година во време од 09.00 до 15.00 часот,    на стрелиштето “Леково“ ке се реализира боево  гаѓање. Во горе наведеното време реонот на стрелиштето „Леково„ е забранета зона. За таа цел се забранува секакво движење на лица и стока во реонот на стрелиштето. Се предупредуваат сите лица кои по завршувањето на гаѓањето во реонот на стрелиштето доколку најдат неексплодирани зрна односно проектили, да не ги фаќаат и за тоа да ги известат органите на МВР и командата на гарниозонот во Прилеп.