Селата Пклиште и Герман се отсечени поради снег и чистењето ќе се продолжи во текот на денешниот ден.

Регионален пат Крива Паланка – с.Огут е прооден (чистен е со камион и е фрлено сол на патот).

Регионален пат Ранковце – с.Герман е прооден до с.Станча. Од с.Станча кон с.Герман (околу 13 км) е непрооден, поради висина на снегот на некои места (од ветерот има наноси на некои места). Надлежните од ЈП Македонија пат - секција Крива Палнка во текот на вчерашниот ден го чистеле патот со камион до с.Станча. Од Македонија Пат известуваат дека во текот на денешниот ден ќе ангажираат трактор за прочистување на патот од с.Станча кон с.Герман.