Состојба со корона вирусот за ден 02.07.2020 година:
- Број на потврдени случаи – 6625;
- Број на нови случаи во последното деноноќие –173;
- Денови од последно пријавување на потврден случај – 0;
- Број на излечени лица од COVID–19 – 2748;
- Број на смртни случаи од COVID–19 – 321;
- Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;
- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.