Градот Скопје ги известува граѓаните дека третата фаза од авионската дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се изврши на 11. јули (сабота), во раните утрински часови.
Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, таа ќе се изврши во истиот термин првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни.
Градот ги повикува пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите