ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 19.10.2020 година, без електрична енергија ќе останат:

  • од 09:15 до 12:30 часот, корисниците од индустриска зона покрај автопат Гостивар - Тетово, потрошувачи од клучката за с.Неготино кон Тетово. (опш. Гостивар)
  • од 08:30 до 14:30 часот, корисниците од с.Селник. (опш.Делчево)
  • од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од селата: Чегране и Корито. (опш. Гостивар)
  • од 09:15 до 09:45 часот, корисниците од деловни објекти и производстевни капацитетии  кои  се наоѓаат на автопат Тетово-Гостивар околу с.Жеровјане, с.Боговиње, с.Пирок. (опш.Кочани)
  • од 08:30 до 15:30 часот, корисниците од  долниот дел од с.Лешок, и објекти на патот Тетово-Јажинце кај с.Лешок. (опш.Тетово)