Од МАК Дрил известуваат дека на ден 15.04.2020 година во периодот од 11:00 до 15:00 часот ќе изврши минирање на каменоломот Говрлево во сопственост на Цементарница Усје Скопје.

На ден 14.04.2020 (вторник) и на ден 15.04.2020 (среда) во периодот од 08:00 до 16:00 ч. ќе се изврши минирање за потребите на компанијата “Гранит” АД. Минирањето ќе се врши на локалитетот​ (Експресен Пат​​ ‘Крива Палaнка –Длабочица) и ќе го изврши стручната екипа од фирмата “Мактек Дооел”, Скопје

Од Ексо Мак Тек известуваат дека на ден 09.04.2020 часот на патниот правец Штип - Радовиш 23- 200 до 23- 400 км од 09.00 до 14.00 часот ке се извршат припреми а можно и минирање, и можен е повремен застој на сообраќајот Доколку од објективни причини не се изврши минирањето, можно е истото да биде на 10.04.2020 година.

Од Мактек Дооел известуваат дека на ден 07.04.2020 година за потребите на Гранит АД, во периодот од 08:00 до 16:00 часот ќе извршат минирање на експресниот пат Крива Паланка – Длабочица.