Од Мактек ДООЕЛ Скопје известуваат дека на ден 24.02.2020 година во периодот од 08:00 до 16:00 часот за потребите на компанијата “Гранит” АД нивна стручна екипа ќе изврши минирање на локалитетот  (експресен Пат „Крива Палнка – Длабочица“).