Од Мактек ДООЕЛ Скопје известуваат дека на ден 27.02.2020 година во периодот од 08:00 до 16:00 часот за потребите на компанијата “Гранит” АД нивна стручна екипа ќе изврши минирање на локалитетот  (експресен Пат „Крива Палнка – Длабочица“).

Од рудници „Бањани“ известуваат дека до крајот на месец Февруари, во периодите помеѓу 09:00 и 10:00 часот и 12:00 и 14:00 часот, ќе извршат по 3 минирања.