Oд фирмата “Мактек Дооел”, Скопје известуваат дека на ден 02.03.2020 (Понеделник) и 03,03,2020 (Вторник). во периодот од 08:00 до 16:00 часот ќе се изврши минирање за потребите на компанијата “Гранит” АД. Минирањето ќе се врши на локалитетот (Експресен Пат‘Крива Палaнка –Длабочица’ ).