Од Ексо Мак Тек известуваат дека на ден 09.04.2020 часот на патниот правец Штип - Радовиш 23- 200 до 23- 400 км од 09.00 до 14.00 часот ке се извршат припреми а можно и минирање, и можен е повремен застој на сообраќајот Доколку од објективни причини не се изврши минирањето, можно е истото да биде на 10.04.2020 година.