Од Град Скопје известуваат дека првата фаза од авионската и терестичната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе започне овој викенд и тоа авионско на ден 18.05. и 19.05.2019 година во раните утрински часови, додека терестичното прскање од 19.05 до 23.05.2019 година во ноќните часови и тоа од 23:00 до 04:00 часот.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, авионската дезинсекција ќе се изврши првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови во истиот термин, а согласно на тоа ќе се извршува и терестичната дезинсекција.