Од Град Скопје известуваат дека првата фаза од терестичната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе започне од 19.05 до 23.05.2019 година во ноќните часови и тоа од 23:00 до 04:00 часот.