Струмички регион

Пожарот на планината Готен над селата Покрајчево и Злеово е сеуште активен. Во гаснењето на пожарот учествуваат вработени од Национални шуми, ДЗС, пожарникари од ТППЕ Радовиш, а е испратен и армиски хеликоптер за гаснење на пожарот.

Во близина на н.м.Миравци има активен пожар и гори нискостеблеста мешана шума. На терен се екипи на ТППЕ Гевгелија и вработени од ПШС „Кожуф“ Гевгелија.

Велешки регион

Пожарот кај с.Ораовец е ставен под контрола и изгаснат. ТППЕ Велес во текот на изминатата ноќ и денес со пожарникари превзема активности за контрола на опожарениот терен. Исто така на терен има и вработени од ШС „Бабуна“ и од ДЗС Велес.

Скопски регион

Активен шумски пожар на непристапен терен над с.Варвара во правец на с.Цветово.

Битолски регион

Пожарот кој започна на ден 28.08.2019 година во с.Брник, опш.Новаци е сеуште активен. Интервенираат вработени во ЈП „Национални Шуми Кајмакчалан“ Битола и лица од доброволното противпожарно друштво „Авакота“ Новаци. Во моментов пожарот се движи во три насоки - спрема с.Маково, с.Грумази и с.Брник. Теренот е претежно непристапен, а гори сува трева и нискостеблеста деградирана дабова и букова шума. Опожарена е површина од околу 90 Ха.

Тетовски регион

Пожарот кај с.Луковица е локализиран, на терен се вработени од националниот парк „Јасен“ за контрола на теренеот.