Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 18.10.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и за излез од државата.

Привремен ражим на сообраќај: На патниот правец Кичево – Охрид, поточно кај с.Врбјани после планинскиот превој Пресека, на ден 19.10.2020 (понеделник) поради работи на пат (минирање) во период помеѓу 12 и 15 часот сообраќајот ќе биде во прекин 10 - 15 минути.

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 13.10.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и за излез од државата.

Од 4:30 часот, сообраќајот на регионалниот пат Р1105 во правец Валандово - с.Удово, кај м.в. Калковска река атар на с. Јосифово е во прекин поради поголема количина на вода и песок на коловозот. Сообраќајот се пренасочува по регионалниот пат Р-1401 Валандово - с. Марвинци и магистралниот пат А1 с. Удово - с. Марвинци. 

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 10.10.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа суви коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и за излез од државата.

На магистралниот пат А2, патен правец Струга – г.п. Ќафасан (поточно од бензиската пумпа на Окта до с.Франгово) ЈП Македонијапат (подружница Струга) почнувајќи од 07.10.2020 година во наредните 4 дена ќе изведува работи на пат (асфалтирање). На местото ќе биде поставена соодветна сигнализација.

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 08.10.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и за излез од државата.

На магистралниот пат А2, патен правец Струга – г.п. Ќафасан (поточно од бензиската пумпа на Окта до с.Франгово) ЈП Македонијапат (подружница Струга) почнувајќи од 07.10.2020 година во наредните 4 дена ќе изведува работи на пат (асфалтирање). На местото ќе биде поставена соодветна сигнализација.