Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 27.11.2020 година планирани се следните крводарителна акции: ПС Прилеп, АРСМ Петровец – Скопје, СУГС Арсениј Јавков – Скопје и со граѓаните на Ресен;

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 26.11.2020 година планирани се неколку крводарителни акции и тоа: со вработените во Агенција за храна и ветеринарство во  Скопје, со граѓаните на Кочани во просториите  на ЦК Кочани, со граѓаните и учениците на средни училишта во Кавадарци  и со учениците во СОУ Св.Климент Охридски во Охрид.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 25.11.2020 година планирани се неколку крводарителни акции и тоа: со вработените во УЈП – Скопје; со вработените во УЈП – Битола и со граѓаните на Виница во просториите на ЦК;

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 24.11.2020 година планирани се крводарителна акции со граѓаните на Штип, во Групација Новоматик Скопје, во СОУ „Дрита“ и СОУ „Мирко Милески“ Кичево, казино „Фламинго“ Гевгелија и во СОУ „Гоце Стојчевски“ Тетово.