Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 24.03.2020 година (вторник) планирана е една крводарителна акција и тоа со АРСМ - Штип.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 21.03.2020 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на МЗ Волково – Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 20.03.2020 година ( петок )  планирана е една крводарителна акција со членовите од здружението на граѓани ПРО – ВИТА – Скопје во просториите на Кафе во Стара Чаршија.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 19.03.2020 година (четврток) се планирани следните крводарителни акции: Традиционална акција 17 Март – Струга, Црвен Крст – Неготино, АД Лафома – Скопје, Црвен Крст – Крива Паланка, АРСМ – Кичево и с. Желино – Тетово