Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 18.03.2020 година се планирани крводарителни акции со жителите на Валандово и Пробиштип и во просториите на ФЗОМ – Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 17.03.2020 година, планирани се крводарителни акции со членовите на Независен синдикат на одбраната (НСО) во касарната Илинден – Скопје и традиционална акција 17ти Март во ЦК Карпош – Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 16.03.2020 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Гостивар по повод традиционалната акција 17-ти Март, со вработените во ПС Гевгелија и со припадниците на ЕБР Скопје во просториите на касарната Ѓорче Петров.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 14.03.2020 година (сабота) е планирани една крводарителни акција и тоа со граѓаните во Битола, Традиционална акција 17 Март, во просториите на Народен театар-Битола.