Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 13.03.2020 година планирани се следните крводарителни акции со вработените во Т Мобиле – Скопје, СОУ Јосип Броз - Битола СОУ Р. Р. Ричко – Прилеп Здружение на граѓани – Крива Паланка, ПС - Тетово

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 11.03.2020 година планирани се крводарителни акции со вработените во Т Мобиле Скопје, со вработените и родителите на учениците од ОУ „Свети Кирил и Методиј“ Велес, со студентите на ДУТ – Дисперзирани студии во нас.Бедиње Куманово и со фудбалерите на ФК „Пелистер“ Битола.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 10.03.2020 год. се планирани следните  крводарителни акции: со Единица за Специјални Задачи МВР- Скопје, со граѓаните на Радовиш, со учениците во СОУ Таки Даскало –Битола и со учениците во СОУ Гоце Стојчески – Тетово

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 09.03.2020 год. (понеделник) е планирана една крводарителна акција и тоа со граѓаните на Штип.