Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 02.03.2020 година планирани се крводарителни акции со вработените во ПС Кочани и вработените во Гинеко Медикус во  Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 29.02.2020 година (сабота)  планирани е една крводарителна акција и тоа: Со граѓанството од Месната заедница „Железара“ – Скопје

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 28.02.2020 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на опш.Илинден -  Скопје и со вработените во ПС Штип и РЕК Битола.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 27.02.2020 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Кочани и Струмица, со вработените во АД Окта Рафинерија Скопје и со планинарско друштво „Шари“ Гостивар.