Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 25.07.2019 година планирани се крводарителни акции со вработените во ЈСП Ѓорче Петров – Скопје и со жителите на Кочани и Неготино.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 24.07.2019 година планирани се крводарителни акции со жителите на опш.Илинден - Скопје и со вработените во ПС Прилеп.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 23.07.2019 година планирани се крводарителни акции со жителите на Кавадарци и со вработените во АРМ во касарните Петровец – Скопје и во Кичево.

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 22.07.2019 година планирани се крводарителни акции со жителите на Кратово и на селата Ваксинце и Лојане – Куманово.