Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат  дека на ден 20.07.2019 година е планирана традиционалната крводарителска акција на градско пливалиште во Струга.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 18.07.2019 година планирани се крводарителни акции со вработените во РЕК Термо – Битола, со жителите на општина Центар – Скопје, Македонски Брод, Гостивар и Злетово – Пробиштип.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 18.07.2019 година планирани се крводарителни акции во Општинска  организација на Црвен Крст Чаир – Скопје, Традиционална летна акција во Куманово, со граѓание на с.Миравци – Гевгелија и со граѓаните на градот Штип.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 17.07.2019 година планирани се крводарителни акции до граѓаните на Пробиштип, со припадниците на АРМ во Велес, со граѓаните на Тетово и со граѓаните во просториите на општина организација на Црвен крст во Карпош.