Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 16.10.2020 година планирани се крводарителни акции со вработените во Комората за приватно обезбедување – Скопје, а адреса 50 Дивизија бр.34, Со младинците од општина Гази Баба во просториите на Црвен крст – Гази Баба во старо кино Маџари, Со вработените во Таск Форс во Битола и Со граѓаните на село Калник тетовско во џамијата.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 15.10.2020 година планирани се крводарителни акции со вработените во Стоматолошки Клинички Центар - Скопје во просториите на хотелот пред Рентген одделението и во СУГС Јосип Броз – Тито во спортската сала

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 14.10.2020 година планирани се крводарителни акции со вработените во опш.Аеродром - Скопје во просториите на општината, со граѓаните на Свети Николе во просториите на домот на културата, со граѓаните на Струмица и со вработените во Евротип кладилници – Битола

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 13.10.2020 година (вторник) планирани се крводарителни акции со вработените во Општина Центар; и со припадниците на АРМ во Тетово;